Primer d'Octubre

Facebook
Twitter

La nació no té fissures però s’expressa en cada moment a la seva manera. El primer d’octubre de 2017, quan va poder votar en el referèndum d’autodeterminació per decidir la seva independència en una part de Catalunya, es va manifestar clarament. Va guanyar i es va afirmar. Encara hi és i se’n sortirà. Això encara no ha acabat ni s’acabarà fins que posem fi a l’ocupació espanyola i francesa i assolim la  plena sobirania nacional, el rescabalament integral pels danys patits i l’absoluta recuperació institucional catalana en tots els seus territoris històrics.

7 anys després, blasmem, una vegada més, el paperot de les formacions polítiques que van girar l’esquena a la voluntat nacional catalana. En especial, Junts per Catalunya, en Carles Puigdemont, successors dels d’aleshores, per suspendre una declaració d’independència en base a un negociació forasenyada amb Espanya. També ERC i la CUP per la seva retirada en un moment molt important de la nostra història. Per a tots ells, la suposada amenaça espanyola va ser superior a la confiança en el poble català. I així no avançarem mai. Els nostres representants han de servir-nos fins al final i a totes, sense limitacions. D’ençà del 2017, aquestes tres formacions polítiques no tenen cap legitimitat per representar als catalans.

El FNC té la voluntat política d’escoltar i obeir, fins allà on calgui, les decisions preses pels catalans. I el Primer d’Octubre és un mandat irrenunciable, d’obligat compliment, per raons morals, espirituals i cíviques. Nosaltres no en tenim cap dubte. La nació se’l mereix i s’ha de fer valer. Aixecar la suspensió de la declaració d’independència requereix una conjunció de circumstàncies en què el FNC pot ésser decisiu. Per això hi som i per això volem ser-hi.

El Primer d’Octubre és la constatació de la nostra força, de la vitalitat de la nació i de la validesa dels nostres principis i les nostres propostes. Ens devem als catalans, les seves famílies, els seus fills i a una bona educació. Ens devem a les empreses catalanes que ens donen feina, ens garanteixen prosperitat i ens deixen guanyar-nos la vida. I volem servir la nació perquè és la nostra tradició, la nostra identitat cultural i la nostra protecció.


Front Nacional de Catalunya

Primer d’ooctubre de 2024

Col·laboreu amb el FNC