Qui som

Som hereus dels patriotes que l’any 1940 van agrupar-se sota un mateix front per combatre la dictadura militar de Franco i l’ocupació de Catalunya. El Front Nacional de Catalunya es manté fidel als valors de llibertat i democràcia que van enfrontar-se al terror per aconseguir la llibertat nacional del nostre poble.

Catalunya és la Nació dels Catalans. Catalunya, del Cinca a l’Alguer i de Salses a Oriola, forma tronc comú amb Occitània, nació germana de la qual fa part la Vall d’Aran.

Catalunya, entesa com a tots els territoris de llengua catalana, històrica o present, és ocupada militarment, políticament i econòmicament pels Estats espanyol i francès, i sotmesa a assimilació per les identitats troncals d’aquests Estats, la castellana i la francesa.  Sols una part de la Nació Catalana, el Principat d’Andorra, conserva una certa sobirania. Atenció especial mereix la fidelíssima vila de l’Alguer.

Com a homes i dones, som part del Poble Català, un nosaltres conformat per herència i per voluntat.

En l’actual situació d’emergència nacional, el Front Nacional de Catalunya té vocació de transversalitat ideològica i pretén representar la centralitat i el pluralisme no dogmàtic dels catalans.

El Front Nacional de Catalunya, com a partit nacionalista i de vocació occidental, ferm defensor dels Drets Humans i contrari a tota discriminació per raó de raça, gènere, religió, origen i orientació sexual es marca com a objectiu aconseguir la independència, la plenitud i la prosperitat de la Nació Catalana.