Comunicat- La deriva d’Òmnium

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Com a partit nacionalista que som, al Front veiem necessari que hi hagi associacions, organitzacions i plataformes que difonguin el català, la cultura, la territorialitat, les danses, les cançons i tot allò que configura la nostra identitat, tant dins de la totalitat de la nostra nació com a l’exterior, feina que fan els Casals Catalans de la diàspora.

Tanmateix, volem denunciar la deriva acultural empresa per Òmnium Cultural d’ençà que va esdevenir peça clau dins de l’entramat polític dels partits processistes.

Òmnium Cultural va néixer el 1961 i durant molt de temps va fer una feina cabdal promovent la nostra identitat i treballant amb altres associacions del que anomenem la Catalunya Gran, sota el lema Llengua – Cultura – País. Nogensmenys, d’ençà que Òmnium va voler esdevenir una segona ANC, el lema es va anar diluint sota la pretesa missió d’eixamplar la base.

Abans de la campanya Cedeix el teu vot veiem com Òmnium, en aquest vídeo publicat al Twitter, no tan sols mostra una persona immigrant que no parla català, donant a entendre que no cal parlar-lo per viure a Catalunya, sinó que, a més, la subtitula en castellà. No és estrany; dins de l’estratègia marcada durant la campanya del 9N, Un país normal, hi havia l’acceptació social del castellà com a llengua de Catalunya. És aquesta la República Catalana que voleu, senyors i senyores d’Òmnium?

La defensa davant de les agressions del Regne d’Espanya no entén de convivència, ambigüitats ni pactismes, perquè ja hem vist que el destí és la presó i repressió. Per això no té sentit fer concessions d’aquesta mena ni aturar manifestacions independentismes o canviar el clam del poble per la independència per eslògans demanant llibertat; no té sentit parlar d’una República que no existeix i que, si existís, seria arraconant la llengua, la cultura i el país.

Davant d’aquesta República, nosaltres encoratgem la resta d’entitats a construir l’ànima de l’Estat Català fent front per la supervivència de la nostra cultura davant de l’espanyolisme, el jacobinisme francès i les polítiques globalistes. El Front Nacional de Catalunya estarà sempre al servei dels catalans per defensar la nostra identitat.

Fem Front per la llengua, la cultura i el país
Front Nacional de Catalunya

Col·laboreu amb el FNC