Comunicat del FNC sobre la campanya d’Òmnium

Facebook
Twitter

 

 

En relació a la campanya d’Òmnium Cultural (per tant, d’ER) sobre el dret a vot dels ciutadans estrangers residents a Catalunya, el FNC voldria exposar el que segueix:

 

1) A tots els estats del món hi ha ciutadans que no tenen dret a vot; són els ciutadans estrangers. Ser ciutadà estranger no és cap injustícia; és una condició jurídica normal i lògica. Tots els estats regulen amb condicions, més o menys exigents, l’accés a la nacionalitat i el dret a vot a les eleccions nacionals.

2) El sentiment nacional català costa molt de forjar, perquè mediàticament es troba en inferioritat de condicions davant del sentiment nacional espanyol, que gaudeix de molts altaveus. El sentiment nacional català normalment es forja a l’entorn familiar. Segons les estadístiques, el 25 % des catalans d’origen no tenen sentiment nacional català. I entre els castellanoparlants d’origen de Catalunya, només el 15 % tenen sentiment nacional català (voten SÍ, per entendre’ns). No són xifres inventades, es poden consultar en diferents estadístiques oficials. Res no fa preveure que entre el milió de ciutadans estrangers que Òmnium i ER volen fer votar, el sentiment nacional català hagi de ser majoritari.

3) Entenem que aquells que s’omplen la boca d’ampliar la base i de la via àmplia, per raons que se’ns escapen, en realitat pretenen liquidar la minsa majoria nacional catalana que, amb grans esforços, encara es manifesta a les urnes.

4) Volem destacar el contrast que hi ha entre els esforços d’Òmnium (per tant, d’ER) perquè votin els ciutadans estrangers i la inacció del govern català, del qual n’ha format part ER, per posar remei a les dificultats burocràtiques que impedeixen votar als catalans residents a l’estranger. Demanar a Òmnium-ER que trobin mecanismes pel dret dels catalans del nord i de la Franja, habitants històrics del Principat de Catalunya, de votar a les eleccions de la Generalitat de Catalunya, ja seria massa ingenu.

5) Expressem, doncs, la nostra oposició a aquesta campanya d’Òmnium (per tant, d’ER) alhora que defensem la condició jurídica d’estranger, que no és cap injustícia sinó una prerrogativa normal i lògica que tenen els estats per fer compatible el fet migratori amb la preservació de la identitat política nacional.

 

Catalunya ha de ser un estat normal.

Allibera el teu país dels qui el volen convertir en el seu experiment.

Vota FNC

Col·laboreu amb el FNC