Comunicat en suport dels represaliats independentistes

represaliats independentistes
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

D’ençà de la fugaç declaració d’independència del 10 d’octubre de 2017, i amb les posteriors renúncies per part del món polític oficial, la repressió espanyola s’ha estès amb impunitat pel territori català. Hi ha hagut ferits i, sobretot, molts represaliats independentistes.

Va ser una guerra

Aquells dies d’octubre de 2017, en efecte, van ser una guerra i, mentre vam saber mantenir-nos a l’ofensiva, sumàvem suports dins de la societat catalana. Anàvem guanyant.

Però tan bon punt  els polítics processistes i les elits es van fer enrere, la repressió castellana més desbocada va poder actuar amb impunitat. Vam passar a viure dies de postguerra, amb tots els elements propis d’una desfeta bèl·lica.

N’és mostra la humiliació constant que pateixen la nostra societat i, especialment, la cultura catalana. Una humiliació especialment dolorosa quan pren la forma de desprestigi de la llengua entre molts joves. Passa quelcom similar al que passà el 1939, quan gran part de la població va associar la llengua catalana amb la cultura del bàndol perdedor i la va abandonar.

Aquest és el panorama al qual ens han abocat els polítics processistes, i ara ens cal capgirar la situació. Cal emprendre amb més força i intel·ligència que mai la lluita per la independència. I cal fer-ho pensant de potenciar la catalanitat, que és el veritable motor de la Nació.

Hem de donar suport als represaliats independentistes

Per això reconeixem l’acció, els esforços i els sacrificis fets pels detinguts el 23 de setembre de 2019 i dies posteriors. Perquè, malgrat que les mobilitzacions processistes han dominat els titulars de diaris i televisions, molta gent ha estat represaliada per ser independentista. Simplement per ser independentista. I el Govern de la Generalitat els ha ignorat completament, quan no els ha acusat.

El Front Nacional de Catalunya no abandonarà ni oblidarà aquesta gent. Ans al contrari, els volem mostrar el nostre suport i reconeixement públics. Perquè entenem que calia ser al carrer en aquells moments en què encara era possible que la balança es decantés a favor nostre.

De manera específica, volem mostrar amb aquest comunicat el nostre suport als detinguts en el si de l'”Operació Judes”, falsament acusats de pertinença a banda armada. Aquesta acusació s’ha demostrat i reconegut com un muntatge espanyol. Ells han patit i pateixen encara en primera persona l’essència venjativa del poder castellà i cal que rebin dels catalans tot el suport que sigui possible.

Excloem d’aquest suport els presos processistes

Fem, alhora, una crida als catalans a no deixar-se entabanar per distraccions processistes com la “Plataforma 3 d’Octubre” d’Òmnium, Antonio Baños (àlies ‘Senyor No-en-som-prous’) i companyia, que sols pretenen cremar energies de forma inútil i, així, fer apagar a la llarga la flama de la mobilització i la lluita per la independència.

Aquest no és un comunicat, en cap cas, per a mostrar suport a persones que s’han mobilitzat pels “9 de Lledoners” o la resta de polítics processistes que es van lliurar a l’enemic. El nostre suport no és per als qui segueixen blanquejant el Procés. Tan sols per a aquells que, volent sincerament la independència, ara es troben encausats per Espanya i acusats per una Generalitat que no és més que una delegació del govern espanyol.

I volem recordar que la Generalitat autonòmica de Catalunya continua presentant-se com a acusació particular en totes les detencions. Això fa evident el caràcter colonial i col·laboracionista d’aquesta institució quan els represaliats són veritables independentistes. Si la repressió té l’objectiu d’aturar la lluita per la independència, el fet de no estar al costat dels qui la pateixen evidencia col·laboracionisme amb l’opressor.

Llibertat per als patriotes catalans!

#FesFront per l’#EstatCatalà

 

Front Nacional de Catalunya

Col·laboreu amb el FNC