NOTA DE PREMSA: MOCIÓ QUE EL FRONT NACIONAL DE CATALUNYAPRESENTARÀ ALS PROPERS PLENS MUNICIPALSDE MANRESA (EL BAGES) I DE LA MASÓ (L’ALT CAMP)

Facebook
Twitter

El Front Nacional de Catalunya, a través del regidor del Grup Municipal Nacionalista de Manresa, Sergi Perramon i Subirana, i a través del Batlle de La Masó, Albert Camps i Banús, i el seu consistori, anuncia que en el propers plens municipals respectius presentaran una Moció referent a les recents declaracions de Jorge Azcón Navarro, president de la Diputació General de l’Aragó al voltant del català de l’anomenada Franja de Ponent.

Aquestes Mocions expliciten la mala fe per part d’aquest president, el seu menyspreu total vers els seus propis ciutadans que han aportat grans noms a la cultura catalana (Edmon Vallès, Pau Gargallo, Jesús Moncada, entre tants d’altres) i la seva clara voluntat de fer desaparèixer la llengua, identitat i cultura catalana en aquest territori que ara pertany a la seva administració.

Les Mocions insten a les institucions catalanes, ajuntaments, el Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans a prendre mesures serioses, enèrgiques i efectives al respecte.

Demanem que altres municipis del Principat, independentment del seu color polític, s’uneixen a aquesta Moció i requerim al govern català que dugui la qüestió als Tribunals Internacionals amb la finalitat de defensar els drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants de la Unió Europea, donat que el govern d’Aragó NO RESPECTA la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries del 5 de novembre del 1992, text signat per l’estat espanyol.


També demanem que totes les viles i ciutats del Principat de Catalunya declarin persona non grata al senyor Jorge Azcón Navarro i reclamem la desaparició de l’organització provincial, gràcies a la qual, la Franja de Ponent va passar a ser administrada per un territori hostil a la nostra identitat catalana.

La Moció es presentarà a Manresa al ple del 15 de Febrer i al ple de La Masó quan sigui convocat.


Barcelona, 8 de febrer del 2024

Col·laboreu amb el FNC