NO A L’ENGANY AUTONÒMIC DEL CONSORCI TRIBUTARI DE CATALUNYA

Facebook
Twitter

El Front Nacional de Catalunya, com a partit que propugna la independència unilateral en compliment del mandat del 1er d’octubre de recuperar l’Estat Català que ja érem, es posiciona contra la proposta que estan preparant Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, amb el recolzament del PSC, de recuperar la idea del conseller Castells durant l’època del tripartit de crear un consorci tributari, organisme que no pretén una veritable independència fiscal sinó escenificar la idea que tots els impostos pagats a Catalunya (un mínim de 70.000 milions) els gestionarà la Generalitat.

En realitat el que farà la Generalitat serà només recaptar-los i transferir-los al Consorci, on serà majoritari el govern espanyol. Aquest consorci, lluny d’acabar amb l’anomenat “dèficit fiscal” (per a nosaltres saqueig fiscal) provocarà la il·lusió de creure que qui recapta els diners serà qui en disposi, i constituirà un increment de l’ofec a empreses i particulars per part del govern espanyol amb col·laboració voluntària o involuntària del govern autonòmic de Catalunya.

El FNC podria entendre la implantació d’una Agència Tributària Catalana que restaurés de manera actualitzada el poder fiscal que tenia la Generalitat fins el 1714, i de competència única de disposició per part del Parlament de Catalunya sobre tots els tributs supramunicipals recaptats a Catalunya, per gastar-los segons el criteri de cobrir totes les necessitats dels catalans. A aquesta restauració s’hi hauria de sumar, també, la caixa de la Seguretat Social.

Aquesta seria l’única manera de posar fi a “l’espoli fiscal” i a “l’Espanya ens roba” vigents des de l’ocupació castellana del 1707-1715. Però els partits catalans presents al Parlament, que treballen per desmantellar l’independentisme, és lògic que no tinguin ni tan sols aquesta mínima ambició i determinació.

Barcelona a 5 de Gener 2024
Front Nacional de Catalunya

Col·laboreu amb el FNC