Comunicat contra l’acord de legalitzar el castellà com a llengua vehicular

Escola en català
Facebook
Twitter

COMUNICAT DEL FNC CONTRA L’ACORD D’ERC I JUNTS AMB EL PSC I COMUNS PER LEGALITZAR L’ÚS DEL CASTELLÀ COM A LLENGUA VEHICULAR 

El FNC qualifica de traïció l’acord entre ERC, Junts, PSC i Comuns que accepta el castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament.  

Aquest acord també suprimeix el suport especial i addicional d’ensenyament del català per a l’alumnat que s’incorpori tardanament al sistema educatiu de Catalunya. 

L’acord eludeix la responsabilitat de governar i converteix en autonomia de dret l’autonomia de fet que els centres d’ensenyament s’han arrogat per tal de no aplicar la immersió.  

L’acord no ha estat, però, cap sorpresa. ERC i Junts  ja fa temps que van convertir-se en partits bilingüistes i partidaris de normalitzar el castellà a Catalunya. L’acord d’avui és una conseqüència lògica d’aquesta deriva.  

ERC i Junts, que van concórrer a les eleccions amb el reclam de superar el 50 % de vots independentistes, objectiu que es va aconseguir, en dos anys no s’han posat d’acord per consensuar cap unitat o estratègia independentista, però sí que s’han entès ràpidament, i amb dues forces del 155, per apunyalar la llengua catalana i la llengua occitana a l’ensenyament. 

Col·laboreu amb el FNC