COMUNICAT del Front Nacional de Catalunya davant dels darrers atacs a la llengua

Facebook
Twitter

La llengua i la nació catalanes viuen l’enèsim atac per part del supremacisme castellà, davant la inacció del govern autonòmic.

El Front crida a defensar el català davant d’aquesta ofensiva, ja secular, que ens ataca en tots els àmbits: comunicació, educació, economia (comerç, etiquetatge…), judicial, esport, vida cultural, etc.

Un govern autonòmic rendicionista com l’actual és i serà incapaç de defensar la llengua catalana, perquè no té la capacitat, la voluntat ni la força per a fer-ho. Ja han demostrat que no sols no van defensar la voluntat dels catalans el Primer d’Octubre, sinó que van fer tot el possible per a impedir-la.

Els gestors autonòmics animen cínicament a manifestar-se mentre ells no fan complir les seves pròpies lleis amb els instruments legals que tenen a l’abast.

Instem a no aplicar cap quota de castellà a les aules, a aplicar les lleis del català en tots els àmbits de la vida en tota la seva contundència i a assenyalar tots els culpables, d’aquí i de fora, de la greu situació actual.

Reiterem que la política lingüística i cultural que cal ha de preveure el conjunt de la vida i àmbits socials de la societat catalana, i que sobretot cal un rearmament moral.

Sols amb una actitud d’Estat, amb el sentit de l’Estat Català que vam ser, i que tornarem a ser, podrem capgirar la situació colonial que ens vol imposar l’Estat castellà.

Col·laboreu amb el FNC