Comunicat del FNC contra la castellanització de la diada de Sant Jordi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

El Front vol denunciar la castellanització de la diada de Sant Jordi per part, sobretot, de l’Ajuntament de Barcelona. Amaguen els autors catalans i promouen rutes literàries d’autors castellans amb l’excusa d’internacionalitzar la diada. Això és un clar menyspreu envers els catalans, perquè dóna a entendre que el castellà, llengua estrangera a Catalunya, té més prestigi que el català, tot provant de convertir la nostra llengua nacional en poc més que en una llengua casolana i minoritzada. Tot això es fa amb el silenci actiu i còmplice de JxC, ERC i la CUP —per no parlar de la deixadesa cultural d’Òmnium—, la qual cosa demostra la seva renúncia a la catalanitat a canvi d’uns quants càrrecs a la Diputació i a l’Ajuntament.

Volem denunciar aquest atemptat lingüístic i cultural, que es produeix en una festa especialment nostrada, tot reiterant que la sola llengua de Catalunya és el català i que el nostre idioma té grans autors dins de la literatura universal, lluny de quatre amiguets de les autoritats que escriuen en una llengua imposada a casa nostra.

Aprofitem l’avinentesa per exigir que l’encarregat de fer el pregó de Sant Jordi sigui una personalitat destacada de la cultura catalana, que n’hi ha moltes, i no estan pas sobrades de promoció. El mateix passa amb el disseny del cartell, que ha estat creat per una agència castellana, tenint com tenim a Catalunya grans dissenyadors gràfics i il·lustradors, alguns dels quals s’han vist obligats a anar-se’n del país per a poder viure del seu ofici.

Cal, doncs, que els catalans ens organitzem i fem fora del poder tots els partits del sistema colonial i posem fi a aquest genocidi programat amb la col·laboració indispensable d’aquells que parlen d’independència mentre permeten la destrucció de qualsevol signe de catalanitat.

Han pervertit el dia de Sant Jordi. A més de convertir-lo en una pseudo-festa exclusivament mercantilista d’autors mediàtics, han tergiversat el significat de la rosa, tot estrafent-la en un artifici solidari, com si hagués de menester aquesta dimensió afegida.

Sant Jordi és el patró de Catalunya. El dia de Sant Jordi és el dia de l’amor, amb la rosa, i de la cultura catalana, amb el llibre. Si perdem l’essència de les nostres tradicions, quina mena de país independent ens ofereixen els partits que malgovernen Catalunya?

Col·laboreu amb el FNC