Us presentem l’Albert, cap del llista del FNC per Barcelona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sóc l’Albert Pont Serrano. Vaig néixer el 1971, al Masnou (Maresme) en el si d’una família de pagesos i botiguers. De jove vaig treballar en el sector carni mentre estudiava el batxillerat nocturn a l’Institut Damià Campeny de Mataró i la carrera de Ciències Polítiques a la UAB. He cursat diversos postgraus en Dret Internacional, Dret Comunitari, Relacions Internacionals, Desenvolupament Internacional, Gestió de Conflictes, Gestió Patrimonial i Finances (IEF). També vaig estudiar un màster en Direcció d’Empreses (E-MBA) a La Salle (URL) (2007) i durant uns anys vaig fer oposicions a la carrera diplomàtica (CEU i CEI). Paral·lelament, vaig participar en diversos projectes de desenvolupament internacional a l’Amèrica Llatina.

El 2011 vaig crear la meva pròpia empresa de consultoria en gestió patrimonial i consultoria estratègica per a empreses. Aquell mateix any, vaig entrar al Comitè Executiu del Cercle Català de Negocis, entitat que presideixo d’ençà del 2013. Vaig col·laborar en l’elaboració de diversos estudis com a expert en successió d’estats i dret internacional i vaig fer més de 400 actes públics i conferències arreu de Catalunya i a l’estranger sobre els motius econòmics de la independència i diversos aspectes de la successió d’estats.

Així mateix, vaig col·laborar amb el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) i diferents organismes de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la successió d’estats i, més concretament, en el disseny de les estratègies i el marc jurídic sobre el repartiment de béns i deutes de l’Estat espanyol, la transmissió dels tractats internacionals a una Catalunya independent, l’atribució de la nacionalitat catalana, l’adhesió de Catalunya a la UE, la transmissió dels contractes públics i el reconeixement internacional de Catalunya, entre altres. També vaig participar en les comissions d’experts que varen redactar algunes de les lleis de transitorietat jurídica, com la Llei d’atribució de la nacionalitat catalana. Finalment, vaig ser professor de relacions internacionals en el màster de Diplomàcia Pública i Relacions Internacionals organitzat pel Diplocat i l’IBEI.

El 2012 vaig publicar el meu primer llibre, Delenda est Hispania, on explico els motius de la independència, la dissolució de l’Estat espanyol i la restitució de la sobirania de Catalunya. El 2013 vaig publicar Addendum, on exposo les possibles estratègies a seguir amb la finalitat de negociar un repartiment de béns i deutes amb l’Estat espanyol, analitzo l’atribució de la nacionalitat catalana segons la pràctica internacional contemporània i la transmissió dels tractats internacionals a una Catalunya independent. El 2017 vaig publicar Interès d’Estat i RaonsPelSí, on exposo nous arguments polítics i econòmics per la independència. També vaig col·laborar, el setembre de 2017, en l’edició del reportatge «Interès d’Estat en ruta», que va rebre més de 600.000 reproduccions en un mes. Així mateix, he escrit nombrosos articles d’economia, història i dret internacional en diverses publicacions especialitzades nacionals i estrangeres.

Actualment, estic escrivint el meu darrer llibre, Via Única, on proposo com proclamar la independència en el punt en què ens trobem ara.

Em presento com a cap de llista del FNC, tot i que en qualitat d’independent, perquè tinc el convenciment que la independència de Catalunya no tan sols és necessària sinó que també és possible, i perquè cap de les altres forces polítiques em genera prou confiança. A més, el FNC ha demostrat tenir el sentit d’Estat que manca als altres partits i la visió necessaris per fer realitat la independència, protegir la nostra llengua i la nostra identitat dels desafiaments actuals i defensar els sectors productius de la nostra economia.

 

Enllaços d’interès:

 

linkedin.com/in/albertpont

https://www.vilaweb.cat/noticies/en-un-lugar-de-la-mancha/

https://www.ara.cat/opinio/llei-nacionalitat-catalana_0_1422457751.html

http://www.ccncat.cat/estudis/dossier_N1-març_abril-2015.pdf

http://www.ccncat.cat/estudis/Dossier-2-CCN_-Latribucio-de-la-nacionalitat-davant-la-independencia-de-Catalunya.pdf

 

Col·laboreu amb el FNC