Comunicat del FNC sobre la situació actual

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

El FNC vol manifestar que:

Sobre els incidents d’aquests dies, considerem que són part d’una estratègia orquestrada pel Regne d’Espanya per ideologitzar la causa catalana i reproduir un escenari semblant al dels anys 30 del segle passat. Això provoca que la negociació sobre la formació del nou govern se centri en un artificial debat al voltant de termes buits com republicanisme, antifeixisme, etc. i no es faci en clau nacional catalana ni giri al voltant de la independència.

Els Mossos es troben en l’epicentre d’aquesta estratègia. Lamentem que els incidents d’aquests dies tornin a enfrontar una part del país amb els Mossos d’Esquadra, la policia de Catalunya, fins a l’extrem d’haver atacat i destrossat per primera vegada una comissaria. També lamentem la politització de la policia i la crítica permanent que es fa de cada actuació que duu a terme, amb l’agreujant que la fan els mateixos que la dirigeixen, un govern autonòmic sotmès al poder d‘Espanya. Denunciem la instrumentalització dels Mossos com a policia judicial a fi de de generar tensió social; probablement amb l’objectiu de recuperar l’ordre públic per part de l’estat opressor i de tornar a desplegar al nostre país la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil.

Volem un Model de Seguretat Integral que agrupi i coordini MMEE, policies locals, SEM, Bombers, Protecció Civil, Forestals i Rurals amb criteris moderns, transparents, democràtics i equitatius. Però si persisteixen l’estigmatització de la policia i els posicionaments ideològics de l’esquerra presumptament independentista i l’acomplexament d’altres partits, això és simplement impossible. Tot plegat, genera una dinàmica perversa que allunya els joves catalans dels cossos policials i impossibilita que sorgeixin entre ells noves vocacions, que són del tot necessàries.

No hi ha independència possible sense un cos armat. Això és una màxima que qualsevol independentista de debò hauria de tenir molt clara. La independència és possible amb policia, i infinitament menys possible sense policia.

El FNC és un partit d’ordre. Hem reaparegut perquè els catalans deixem enrere la mentalitat de manifestants i exercim d’autoritat de Catalunya, que és la nostra terra. Amb mentalitat d’Estat serem Estat; amb mentalitat de manifestants, serem sempre manifestants.

Com a partit que vol tirar endavant una DUI, sabem que caldrà demanar la implicació i l’acció del poble català durant algunes setmanes, quan convingui al nou Estat Català. No som contraris, doncs, a la revolta en si, perquè només una revolta nacional pot posar fi a l’ocupació.

Però propugnem una revolta guanyadora, no la desestabilització i el caos.

Front Nacional de Catalunya

 

Col·laboreu amb el FNC