Oriol Ponsa: Regidor del FNC

Oriol Ponsa Regidor del FNC
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Oriol Ponsa, nascut a Barcelona l’any 1951. En ple franquisme el meu pare -no sé com s’ho feia- portava a casa llibres i publicacions en català i jo me’ls llegia tots (no té gaire mèrit, això: no n’hi havia gaires…!).

Llicenciat en Història per la UB i Postgrau en Propietat Intel·lectual per la UPF, he treballat la major part de la meva vida com a directiu d’empreses.

La vida laboral m’ha dut gairebé quinze anys fora de Catalunya on he pogut viure la situació real de bona part d’aquelles zones on les acusacions contra Catalunya i els catalans són prou metzinoses i espúries.

Sempre he pensat en Catalunya com a nació. I en el seu Volkgeist: el caràcter nacional i la personalitat d’un poble expressats en la seva llengua i la seva literatura. Malauradament, avui a Catalunya, a més dels atacs externs al seu Volkgeist hi ha els interns: certament un sector dels catalans i un bon nombre dels polítics aferrats al Parlament o a les poltrones de les Conselleries són col·laboradors necessaris en la desaparició de la llengua i la cultura pròpies. I no només això sinó que, amb aquesta sotmissió davant el poder espanyol, justifiquen i donen per bones també les polítiques de saqueig fiscal que Espanya ens aplica insolentment i continuada.

En les darreres eleccions municipals vaig obtenir l’acta de regidor a l’ajuntament de Pacs del Penedès i a poc a poc m’he adonat que no puc seguir compartint espai amb cap dels partits processistes perquè no m’agrada fer creure la ciutadania que s’aplicaran els resultats del referèndum de l’1-O quan, en realitat, l’única cosa que pretenen és mantenir, a base de la política de despatxos, la poltrona en una Catalunya miserablement autonòmica. O la paga en una Catalunya esdevinguda colònia d’una metròpoli estrictament extractiva. També perquè no suporto veure com la classe política, defensant només interessos espuris, ha cobert el Parlament de descrèdit i d’indignitat.

El FNC defensa la catalanitat de Catalunya i la creació d’un projecte socioeconòmic fonamentat en la creació en comptes de l’extracció. Defensa també la necessitat de proclamar la independència. Proclamació que es produirà en el marc del Dret Internacional en matèria de successió d’Estats.

Us convido a formar part i avalar el FNC per a fer possible aquest projecte d’alliberament nacional de Catalunya d’acord amb la voluntat expressada pel poble català el Primer d’Octubre.

Us convido també a avalar el Front: https://elfront.cat/aval

Col·laboreu amb el FNC