Ferms! Manifest fundacional de Ferms, joventuts del FNC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Davant de la situació actual de Catalunya, en plena aplicació del 155 per part d’Espanya, que comporta la repressió contra l’independentisme i els atacs constants contra la llengua, la cultura i la identitat catalanes, cal que el jovent nacionalista català prengui posició en defensa de la nostra Nació.

En aquest context, constatem que el Front Nacional de Catalunya és l’únic partit que posa el nacionalisme català en el centre del debat actual. El jovent nacionalista no es pot sentir representat per cap altre espai polític.

És per això que els joves nacionalistes catalans, els joves que volem la independència de la Nació Catalana i l’hegemonia de la llengua, la cultura i la identitat catalanes a casa nostra, ens hem aplegat i hem creat Ferms, les joventuts del Front Nacional de Catalunya. Ferms és l’organització juvenil que donarà a conèixer el nacionalisme català als joves catalans. A Ferms volem fer Nació, volem fer Pàtria entre el jovent català, volem crear consciència nacional entre els joves. Volem donar a conèixer als joves de la Nació Catalana, el nostre territori, la nostra història. Volem donar prestigi a la nostra llengua i als nostres símbols. Volem contribuir a fer realitat els anhels dels joves catalans. Perquè no pot ser que els joves catalans hàgim de deixar la nostra terra i anar-nos-en a l’estranger per guanyar-nos millor la vida. Volem que Catalunya torni a ser rica i plena com diu el nostre himne. És per això que hem creat Ferms.

El nacionalisme català de centenars de milers de catalans actualment és orfe d’un partit que el representi al Parlament. No hi ha cap espai polític que representi els anhels i els interessos de la Nació Catalana més enllà del fum que ens han estat venent sempre, amb la diferència que ara el fum és ben visible per aquells qui no creiem en aquest camí. Un camí que ens ha dut a la desfeta sense voler-la i sense merèixer-la, un camí que hem hagut de recórrer pràcticament de genolls i parant l’altra galta. La covardia de les elits polítiques que mai han estat per la construcció de l’Estat Català ha dut al poble català a un autèntic estimball polític, social i econòmic i a una humiliació nacional sense precedents.

El Primer d’Octubre de 2017 vam demostrar que l’organització de tot un poble pot amb qualsevol poder espanyol. Aquell dia vam tastar la llibertat però no la vam aconseguir. El camí era el correcte però ens vam equivocar en la distància a recórrer i, sobretot, en confiar en el govern de la Generalitat, el qual havia de tenir-ho tot preparat per a la victòria. I vam ser testimonis del fet que els governants de la Generalitat no tan sols no tenien res preparat sinó que es van lliurar a l’enemic de seguida que van poder, i amb això van acceptar la vergonya de la seva pròpia mentida.

Calen nous lideratges, noves formacions, noves idees, però sobretot ens cal voluntat. Sense voluntat no construirem mai l’Estat Català independent. El jovent és la pedra angular d’aquest projecte d’alliberament nacional, som els qui hem de liderar la lluita al carrer, a cada municipi, a cada vila, a cada barri. I Ferms serà l‘organització juvenil que aglutinarà els joves nacionalistes.

Els jovent de Ferms venim d’ideologies diverses, però coincidim en els quatre pilars fonamentals que basteixen l’ideari del Front Nacional de Catalunya: llengua, independència unilateral, moratòria d’immigració i prosperitat. Pensem que l’Estat Català s’ha de conformar de manera unilateral, que no es pot negociar amb Espanya, perquè mai no ho ha fet i mai no ho farà. Creiem que aquest Estat s’ha de dotar de les eines necessàries per fer del català l’eina vertebradora de la societat. S’ha de poder funcionar en català a qualsevol racó de Catalunya. Volem unes institucions que vetllin per la prosperitat de l’Estat i de la seva gent, quelcom que sembla obvi, però que a la pràctica actualment no ho és gens. Creiem que Catalunya demana un partit que la defensi com ho fa el FNC perquè Catalunya només ens té a nosaltres, i si els catalans no la defensem, qui ho farà?

El nostre nom ho diu tot. Som ferms. Som nacionalistes ferms. No volem transigir en la nostra lluita per la llibertat de la Nació. No volem cedir ni un mil·límetre de la nostra terra. No volem pactar amb els enemics de Catalunya ni amb els que ens han venut per un plat de llenties. Som un bastió contra la descatalanització de Catalunya. Som els joves que volem construir un futur lliure i català per a Catalunya. Ferms per la Nació.

Fem una crida a tot el jovent nacionalista que se sent orfe de partit, que pensa que el Parlament actual no ens durà mai a la independència. A tu, que t’han trencat la cara el Primer d’Octubre o a Urquinaona, als Jardinets de Gràcia o a l’aeroport. A tu, que després de veure companys empresonats, cares ensangonades i ulls buidats, veus com fan taules de diàleg i consells per la república buits de sentit i de contingut; que veus com ens buiden les butxaques amb xantatge emocional per pagar un mal que ells mateixos han acceptat, perquè nosaltres no, nosaltres no l’havíem acceptat, i ens van deixar a l’estacada. Volem bastir una força ariet al carrer i a les institucions, treballant en bloc, una força que tombi i foragiti Espanya i França de casa nostra. Però comptem a tu, comptem amb tots els qui voleu ser fidels a Catalunya, penseu com penseu.

Allista’t al Front Nacional de Catalunya! Allista’t a Ferms!

#FesFront per l’#EstatCatalà

Col·laboreu amb el FNC