Tapen la creu de Sant Jordi del Turó de l’Home en considerar-la feixista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

El passat mes de juliol, els joves del Front Nacional de Catalunya van observar a través de les xarxes socials que el mural del Turó de l’Home on lluïa una estelada estava fet malbé, amb la bandera independentista coberta des de feia mesos per guixades.

Aquests joves, juntament amb alguns militants i simpatitzants del partit, van pujar al cim i van pintar de blanc les quatre cares del bloc de formigó. En una de les cares van escriure “Turó de l’Home” i l’altitud i, a la part frontal, on abans hi havia l’estelada, hi van pintar la Senyera i la Creu de Sant Jordi.

L’objectiu del canvi era recuperar dos símbols nacionals que qualsevol català podia fer-se seus i que crèiem que l’independentisme havia de conèixer.

La Creu de Sant Jordi havia estat l’ensenya de la Diputació General de Catalunya, de l’exèrcit de Catalunya i de La Gran Companyia Catalana, la bandera que Pere el Cerimoniós feia onejar.

La Senyera, amb les quatre barres de sang, és la nostra ensenya nacional.

Evidentment, el mural no es va signar, perquè la muntanya és de tots i considerem que cap partit o organització, fora de l’àmbit excursionista, té dret a fer-se seu un cim. Per això, per cortesia, es van deixar dues cares en blanc, per si cap particular o organització volia acabar el mural.

Un mes després, tanmateix, ens hem assabentat que individus de l’extrema esquerra van atacar el mural tapant la creu de Sant Jordi, per després afirmar a les xarxes socials que és un símbol feixista, i redibuixant l’estelada. A més, van escriure “pixapins go home” en una de les cares laterals .

Com ja han assenyalat alguns tuitaires, alguns d’ells més propers a qui ha repintat la imatge que al FNC, poc feixisme es persegueix tapant simbologia catalana. Ans al contrari, el que es fa és treballar pels estats opressors espanyol i francès i demostrar una elevada incultura i falta de respecte per la nostra història.

Nosaltres ens demanem: on eren aquests suposats activistes quan el mural estava fet malbé?, on són quan apareixen pintades espanyolistes als nostres carrers?, per què actuen tan sols per perseguir els nacionalistes catalans?

Finalment, volem condemnar aquest atac i comuniquem que no entrarem en guerres de banderes, no ens veureu tapar cap tipus d’estelada (sigui quin sigui el seu color) però la Senyera i la Creu de Sant Jordi tornaran a ser al Turó de l’Home.

Col·laboreu amb el FNC