L’Estatut de Núria de l’any 1932

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

El 2 d’agost de 1931 es votà en referèndum el projecte d’Estatut de Núria, que proposava una Catalunya amb una sobirania molt àmplia dins una Espanya federal.

Concretament, proposava que el català fos l’única llengua oficial al Principat i que la Generalitat tingués competències exclusives en totes les àrees importants, des de l’ensenyament a la seguretat ciutadana i la justícia. L’Estat espanyol mantindria les competències en relacions internacionals, defensa i hisenda.

Malgrat el suport del 95 % dels catalans, l’Estat espanyol va retallar aquest estatut, consolidant així una llarga tradició de manca de respecte envers la voluntat dels catalans que ha arribat fins als nostres dies.

#FemFront per un estat propi amb lleis pròpies

 

Fes Front per l’Estat Català

Col·laboreu amb el FNC