Comunicat del FNC-TERRES DE PONENT I PIRINEU sobre el confinament del Segrià

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lo passat 2 de maig, el FNC de Ponent, en nom dels lleidatans i dels ponentins en general, feia la següent qüestió al Paer en Cap Miquel Pueyo (ERC) i al Conseller d’Interior, el MH Miquel Buch (JuntsxCat): “Correm cap risc, els lleidatans?

Amb lo focus de transmissió de SARS Covid-19 a nivells del 30-50 % de la plantilla de treballadors infectada de l’escorxador italià Litera Meat de Binèfar, que té contractes d’exportació de carn de porcí per 70 milions de dòlars USD al gegant xinès i número u mundial del sector, el WF Grup, teníem informacions de primera mà, i per això vàrem alertar, que cada dia es desplaçaven treballadors amuntegats en cotxes i furgons de Lleida a Binèfar, anada i tornada, dia rere dia, mentre la classe política local i comarcal mirava cap a una altra banda. Mentre passaven els dies i els focus a la Llitera s’estenien cap a Saidí, ¿què varen fer les autoritats locals, comarcals i de la Generalitat per evitar la transmissió cap a Lleida, el Segrià i altres comarques exposades? Res, absolutament res. I ara som on som.

Lo FNC defensa la incorporació de mà d’obra del Principat a la campanya de la collita de la fruita arreu de les comarques de Ponent. Tenim milers d’aturats estructurals i de llarga durada, i és econòmicament inviable subsidiar-los al més pur estil del PSOE de Felipe González i Alfonso Guerra i, al mateix temps, importar nova mà d’obra estrangera amb els riscos sanitaris i humanitaris que això comporta. Les autoritats locals i autonomistes, així com els partits-agència de col·locació que els donen suport, cometen una greu irresponsabilitat; però, és clar, sembla que ells hi posen la incompetència i els contribuents, la butxaca. No es pot fomentar l’efecte crida i sense límit d’immigrants sense documentació legal per, a continuació, no atendre’ls adequadament, repetim, amb els riscos que això comporta per a la propagació del coronavirus i altres malalties. I encara després fer-se els bons samaritans demanant-ne la regularització exprés en un país que ja està saturat d’estrangers sense feina ni futur més enllà d’ajuts i subsidis, i amb uns índexs de pobresa estructural que ho fan, tot plegat, socialment inviable i insostenible.

Denunciem que diversos sectors pseudointel·lectuals i pseudoinformatius a l’òrbita del processisme i l’extrema esquerra tant autonòmica com espanyola difamen i insulten la pagesia o el sector hoteler de Ponent amb falses acusacions de racisme i esclavisme, quan és just al contrari; suporten una doble incompetència i negligència, la de Madrid i la de Barcelona. PROU D’INTOXICACIONS DELS APARELLS MEDIÀTICS DE PROPAGANDA DEL PROCESSISME AUTONÒMIC I DE L’ESTAT OCUPANT!!!

Lo FNC, ateses aquestes circumstàncies, proposa i faria el que segueix:

  1. Confinament del Segrià i comarques de la Franja de Ponent afectades fins al control dels brots de transmissió de SARS Covid19-2.
  2. Controls de temperatura estrictes, almenys fins a l’octubre, en els accessos al Segrià des de les comarques limítrofes on hi pugui haver brots actius de la malaltia. Aquests controls s’han de fer independentment de quin sigui lo motiu pel qual es viatja.
  3. Quarantena estricta sota seguiment administratiu dels brots identificats a les nostres comarques.
  4. Contractació de mà d’obra nacional per a evitar la propagació de nous brots d’infecció i transmissió de coronavirus.
  5. Suspensió administrativa del subsidi i altres tipus d’ajuts econòmics i fiscals a aquells desocupats que es neguin a treballar al camp en la recol·lecció de la fruita dels fructicultors catalans.

 

#FemFront pel camp català

#Fes Front per l’Estat Català

Col·laboreu amb el FNC