Comunicat sobre la inseguretat ciutadana al Maresme

FNC_Maresme_Inseguretat_Premia-de-Mar
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Les catorze setmanes de confinament a causa de la COVID-19 han estat difícils arreu de la geografia catalana, car pràcticament tots els municipis de Catalunya s’han vist afectats per la malaltia.

Però, a més, algunes comarques han sofert, durant tot aquest temps, un augment de la inseguretat ciutadana. La concentració d’una major quantitat de policia a la ciutat de Barcelona –on s’estaven produint molts robatoris en pisos buits i s’havia de controlar que les persones obligades a moure’s ho fessin amb seguretat– ha deixat moltes zones òrfenes de protecció davant dels delinqüents locals.

En aquest context, al Front Nacional de Catalunya volem denunciar que, d’ençà del començament del confinament, al Maresme s’ha generat una onada de delinqüència i violència sense precedents, amb amenaces, violacions i robatoris a vianants, a comerços i domicilis, per part de delinqüents que han ocupat cases a la comarca.

És àmpliament sabut que entre aquests okupes hi ha un grup de joves estrangers ex-tutelats amb un historial delictiu previ important. Joves que fa anys que s’aprofiten del sistema i que, lluny d’integrar-se a la nostra societat i al món laboral, es dediquen a delinquir.

Aquests dies, els veïns de Premià de Mar i Mataró han decidit d’organitzar-se en patrulles veïnals per fer front a la delinqüència als seus barris. Han decidit d’assumir el paper de control que la policia, per falta d’efectius o per altres motius, no realitza. Dues persones han acabat detingudes en una concentració davant d’un dels pisos ocupats i les han acusat, entre altres coses, d’un delicte d’odi.

El FNC acusa els ajuntaments de la comarca de no saber protegir la població de la criminalitat, d’ignorar les peticions dels seus veïns, de tractar-los d’exagerats o de bojos i de promoure comunicats on es tracta de racistes els veïns que es mostren cansats de viure insegurs. I afirmem que ha estat aquesta desídia per part de l’administració la que ha portat a la situació actual.

Les institucions tenen la responsabilitat de pensar en els ciutadans que representen, i en aquest cas no han estat a l’alçada de les circumstàncies perquè s’han posat de part dels delinqüents en comptes de defensar les víctimes.

Per tant, exigim la dimissió de David Bote, batlle de Mataró, i de Miquel Àngel Méndez, batlle de Premià de Mar, per no escoltar els seus ciutadans quan calia i per posar-los en greu perill.

Exigim també la dimissió del conseller Buch, el qual fa tan sols uns dies era al Maresme per calmar els ànims i, tot utilitzant unes xifres completament desactualitzades, afirmava que no hi havia perill.

Així mateix, demanem als jutges que porten els casos d’ocupacions d’habitatges per part de delinqüents, molts d’ells reincidents, que agilitzin els processos legals contra ells.

Exigim tot això malgrat que sabem que és la manca de voluntat política la que ha dut a la situació actual. Una manca de voluntat política que afecta totes les forces polítiques catalanes, més preocupades per prendre’s vots les unes a les altres que per atendre les necessitats dels ciutadans.

I per això considerem que només la irrupció a les institucions d’una nova força política com el Front Nacional de Catalunya podrà portar solucions reals.

Hem d’entrar als ajuntaments per construir ciutats i viles on la policia local sigui al carrer per ajudar i socórrer la ciutadania, i a la Generalitat per construir un Estat Català amb lleis pròpies que dificultin el crim en tots els àmbits, impedeixin la reincidència delictiva i transmetin la tranquil·litat de viure en un país segur.

Front Nacional de Catalunya-Maresme

#FemFront a la #InseguretatCiutadana

Fes Front per l’Estat Català

Col·laboreu amb el FNC