Comunicat del FNC en relació amb les investigacions pels atemptats del 17-A

Atemptat_a_la_Rambla_de_Barcelona
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

El Front Nacional de Catalunya considera que el Regne d’Espanya encobreix amb palesa complicitat els responsables dels atemptats del 17-A.

Els dubtes que plantegen els experts sobre la possibilitat que l’imam de Ripoll Es Satty fos el cervell dels atemptats, així com les proves que demostren que no va morir en les explosions de la casa d’Alcanar, són més que suficients per obrir una investigació sobre els fets, cosa que el Regne d’Espanya impedeix.

Així mateix, considerem especialment greu que no s’investigui la relació entre l’aleshores ministre d’exteriors Garcia Margallo i els atemptats d’agost del 2017. Recordem que, uns mesos abans, Margallo va advertir, en un acte del seu partit a Bilbao, que a «mitjan agost» passarien coses a Barcelona.

Encara més: va afirmar que un atemptat és superable, mentre que la independència de Catalunya, no. Més enllà d’una evident apologia del terrorisme, trobem revelador que un ministre espanyol estigués al corrent dels plans dels terroristes islàmics amb tant alt grau de precisió i tanta antelació, sense que l’Estat espanyol fes absolutament res per evitar-ho.

Recordem que aquesta no és la primera vegada que el Regne d’Espanyal interfereix a favor dels gihadistes quan atempten a Catalunya. El 2015, la policia nacional espanyola va interferir en l’Operació Caront dels Mossos d’Esquadra, que preveia la detenció d’un comando islamista que operava a Barcelona. La policia espanyola va alertar els terroristes de la seva imminent detenció i això els va permetre de fugir a Síria, encara que posteriorment varen ser detinguts per la Interpol.

La relació entre el gihadisme i el Regne d’Espanya ve de lluny. De fet, el FNC considera que és la conseqüència directa de la política migratòria espanyola, que ha permès l’arribada a Catalunya de coneguts dirigents islamistes. Per exemple, el 2012, el ministre Fernàndez Díaz va promoure el nomenament de Mounir Benjelloun com a president de la Comissió islàmica d’Espanya. Benjelloun, un reconegut integrista islamista, era el dirigent del partit salafista radical Justícia i Caritat, vinculat a Estat Islàmic, i un ferm partidari de la creació de societats paral·leles islàmiques dins de les societats occidentals.

Quan els Mossos d’Esquadra varen desactivar la primera cèl·lula gihadista el 2015, el ministre Fernàndez Díaz ens va voler fer creure que hi havia «un vincle entre el gihadisme i el sobiranisme català». Des del Front Nacional de Catalunya ens demanem si aquest vincle no era ell mateix.

Finalment, considerem que la qüestió no és limita a determinar qui, a Madrid, estava al corrent dels atemptats frustrats del 2015 i dels atemptats del 17-A, sinó qui n’estava al corrent a Barcelona. Al FNC considerem evident que els atemptats de 2017 varen sembrar la por entre les autoritats catalanes a poques setmanes del referèndum de l’1-O, i que va ser l’excusa perfecta per deixar sense efectes la Declaració Unilateral d’Independència.

Per tant, denunciem la passivitat de les autoritats catalanes i espanyoles davant els atemptats i la manca d’una investigació real sobre els fets. No ens podem permetre continuar mantenint uns polítics que es deixen intimidar i dirigir mitjançant amenaces. Volem saber la veritat.

#FemFront al gihadisme

Fes Front per l’Estat Català