Comunicat del FNC amb relació a la campanya d’insubmissió fiscal engegada pel Consell per la República

Facebook
Twitter

El Front Nacional de Catalunya es desmarca de la campanya d’insubmissió fiscal engegada fa poc pel Consell per la República. Considerem que és un autèntic despropòsit tant pels objectius com per les formes, i advertim que deixa els contribuents insubmisos completament desemparats davant les autoritats fiscals espanyoles. Aquesta proposta no respon a una estratègia clarament guanyadora que ens pugui acostar a la independència. És més, evidencia que l’acció de les «autoritats» sobiranistes a l’exili al llarg d’aquests anys ha estat erràtica i improvisada.

El FNC vol recordar que entre 2012 i 2015, en plena efervescència del procés sobiranista, algunes entitats varen engegar una campanya amb la finalitat de mobilitzar els contribuents per fomentar l’ingrés dels impostos directament al compte corrent de l’Agència Tributària Catalana en comptes de pagar-los a l’Agència Tributària espanyola. Aquella campanya va fer tremolar els fonaments de la hisenda espanyola i va aconseguir mobilitzar milers de contribuents en molts pocs mesos. Estava tan ben conceptualitzada per experts independents que l’Estat espanyol no tenia forma legal d’impedir-la, ja que aprofitava l’empara legal que suposava el principi d’administració única de l’Estat.

L’objectiu era molt clar, crear un autèntic moviment de masses que esdevingués el catalitzador de la independència de Catalunya. Recordem que, aleshores, la ciutadania va comprar el fals discurs de les estructures d’Estat i, per tant, volia ser partícip del moviment que ens havia de dur a la independència. Semblava més que evident, obvi, que el dia «D» l’Agència Tributària Catalana havia de tenir els seus propis recursos per a poder fer efectiva la independència. Però la classe política «sobiranista» es va veure superada per una societat civil conscienciada, organitzada, valenta i disposada a trencar unilateralment amb l’Estat espanyol. Evidentment, això passava quan encara no érem plenament conscients d’estar en mans d’uns traïdors.

Tanmateix, l’èxit d’aquella campanya requeria la connivència i el compromís de les autoritats catalanes. Així, l’ATC de Lluís Salvadó, només havia d’anar ingressant a la hisenda espanyola els impostos a mesura que els rebia dels contribuents catalans i tancar l’aixeta quan el govern català ho cregués oportú. Però, malauradament, va acabar fracassant per la complicitat entre les autoritats catalanes i espanyoles. Recordem que l’aleshores subdelegat del govern espanyol a Barcelona va mostrar la seva «total disposició a col·laborar amb les autoritats locals» quan va ser interpel·lat pels periodistes sobre aquesta qüestió. L’endemà mateix, seguint un guió prèviament acordat, Lluís Salvadó va desautoritzar la campanya de sobirania fiscal a TV3 i al 3/24. I entre tots, incomprensiblement, la varen deixar morir. Cinc anys més tard, Salvadó continua essent el màxim responsable de l’ATC.

Però amb el pas dels anys la màquina de fer fum de la Generalitat es va anar apagant. I es va fer evident que tot plegat era mentida. No hi havia res preparat. Aleshores, gràcies a una conversa telefònica filtrada per la policia espanyola, es va saber que ni tan sols l’ATC de Lluís Salvadó havia previst crear una administració pròpia de duanes. Aquest fet és molt greu, ja que una agència de duanes pròpia havia de garantir la continuïtat del flux de mercaderies, el comerç internacional i la seguretat de les fronteres el mateix dia «D». Al final, al Sr. Salvadó se li varen demanar explicacions per uns comentaris masclistes del mateix enregistrament telefònic, però mai per la seva traïció al projecte independentista.

El FNC considera que tot plegat no va ser fruit de la deixadesa, sinó de la complicitat de les nostres autoritats en la trama del processisme, que ens va vendre la gran mentida de les estructures d’estat.

Encara més, trobem que els resultats de quasi tres anys d’exili és realment lamentable i desencoratjador. Els partits «sobiranistes» han renunciat incomprensiblement a exercir el mandat del Primer d’Octubre; han renunciat al caràcter plebiscitari de les eleccions de 2017, convocades il·legalment pel govern espanyol, i, finalment, el Consell per la República ha renunciat a constituir un veritable govern a l’exili, sense renunciar, això sí, a passar-nos el plateret per poder pagar les seves factures. Això és ni més ni menys el que vol aconseguir la campanya d’insubmissió fiscal del Sr. Puigdemont.

I, entrant en el detall de l’actual proposta d’insubmissió fiscal del Consell per la República, considerem que s’ha de ser extremament inútil per proposar una campanya d’insubmissió fiscal hores abans que acabés el termini per a presentar les declaracions de la renda d’enguany. I tot això, sense la complicitat de l’ATC. A més, el Consell per la República pretén que els contribuents assumeixin un risc que el Sr. Puigdemont no va voler assumir quan en va tenir l’oportunitat. Per tot això, el Front Nacional de Catalunya considera que aquesta pantomima s’ha entendre en clau electoral, no en clau nacional.

Finalment, advertim que aquells que posin en pràctica aquesta insubmissió fiscal es trobaran desemparats davant la Hisenda espanyola i hauran de pagar tres vegades l’import objecte de la insubmissió. No és estrany, doncs, que l’ANC la rebutgés, i que no compti amb el suport de cap entitat empresarial sobiranista. Així, doncs, tampoc poc comptar amb el nostre compromís.

El FNC considera que arribat el moment els actors econòmics i socials hauran de mobilitzar-se massivament per fer sobirania fiscal, però és evident que un projecte tan estratègic com aquest no es pot deixar en mans ni del Consell per la República ni de les autoritats que han acceptat obedientment el mandat del 155.

 

Fes Front per l’Estat Català

Col·laboreu amb el FNC