El FNC s’oposa a la regularització massiva d’immigrants il·legals a Catalunya

Generalitat de Catalunya
Facebook
Twitter

El govern de Catalunya ha demanat a Espanya que regularitzi els immigrants il·legals (vegeu els detalls a l’enllaç*)

El tema de la immigració és prou seriós i important per fer un debat en profunditat i una anàlisi detallada per prevenir propostes interessades i partidistes.

El Front Nacional de Catalunya s’oposa a aquesta petició atès que:

No volem ser còmplices del tràfic il·legal de persones ni de l’efecte crida

Legalitzar la situació de les persones que han estat víctimes d’organitzacions criminals, que es beneficien del patiment humà, és passar a ser còmplices i promotors del tràfic il·legal de persones.

Respectem el dret de les persones a viure al seu país d’origen

Cal un sistema flexible i regulat per a la contractació dels treballadors en origen amb unes condicions, drets i obligacions d’arribada, d’integració a la societat catalana i de retorn al seu país en acabar el contracte.

Defensem l’accés a una vida digna

És una pràctica irresponsable que no mesura les conseqüències, perquè, atesa la situació econòmica actual, el nostre país no té la capacitat d’oferir accés a una feina ni a una vida dignes per a tothom.

Entrem en una recessió econòmica

No es pot obrir el mercat laboral sense cap control a treballadors estrangers, i menys en època de recessió econòmica perquè afegirà més tensió a un mercat laboral amb sous a la baixa i expedients ERTO impagats.

Cal complir els acords internacionals

Menysté els acords de Schengen i de reciprocitat internacional perquè promociona el tràfic de persones fora d’aquests. Ja hi ha més treballadors immigrants de fora de l’espai Schengen que no pas dels entorns més afins a nosaltres.

Respon a un interès econòmic mesurat incorrectament

El govern argumenta que augmentaria la recaptació d’impostos sense tenir en compte que s’incrementaran les sol·licituds d’ajuts i es fomentarà la precarietat laboral.

Genera una oportunitat electoral per diluir, encara més, la identitat catalana

Comportaria un canvi radical en la demografia i en el mapa electoral català que permetria mantenir el poder del govern actual amb nous votants, i alhora afebliria l’independentisme.

Augmenta el risc de polarització cap als extrems

Incrementa el risc de polarització en els sentiments de xenofòbia, endofòbia i “bonisme”, i dificulta de centrar-se en solucions adaptades als interessos nacionals.

Conclusió

Aquesta proposta de regularització massiva forma part de l’estratègia demagògica del govern d’Espanya i dels seus socis autonomistes, que comencen introduint el concepte per acabar imposant la mesura.

Denunciem que la Generalitat no hagi tirat endavant el mandat del Primer d’Octubre i constituït l’Estat Català independent per tal que Catalunya tingui una política immigratòria pròpia respectuosa amb el país.

Continuarem publicant les propostes que en aquesta matèria defensa el FNC.

*Nota de premsa de la Generalitat en la qual es reclama la legalització d’immigrants il·legals al punt 11:

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/385379/declaracio-del-president-quim-torra-sobre-mesures-proposades-al-govern-espanyol-reactivar-leconomia

 

#fesFront per l’Estat Català

Fes Front per l’Estat Català

Col·laboreu amb el FNC