Contra la censura i en favor de les llibertats civils

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Manifest contra la censura totàlitaria dels partits processistes que va llegir la regidora del Front, Sílvia Orriols, a les portes de l’Ajuntament de Ripoll, un plujós i fred 21 de desembre.

Benvolguts militants, simpatitzants i amics del Front i la democràcia: L’acte d’avui l’havíem pensat totalment diferent de com el farem. Teníem previst exposar-vos la història recent del partit, els eixos ideològics en què es fonamenta i la nostra experiència municipal a Ripoll. La gravetat dels fets de darrera hora però, ens obliga a canviar-ne el format. Hem set víctimes d’un intent il·legal de silenciar-nos i som aquí per manifestar el nostre rebuig al totalitarisme del batlle Jordi Munell i del conjunt d’integrants de la llista municipal de Junts per Catalunya.

A les passades eleccions municipals, gairebé un 10% dels ripollesos van dipositar la seva confiança en el projecte que nosaltres representem. Contra el reialme de les ombres i l’engany que Convergència, Esquerra i la CUP havien alçat, naixia un partit independentista que parlava, parla i parlarà d’enfortir la llengua catalana, de controlar i regular la immigració, d’augmentar la seguretat de les nostres viles, de millorar el nivell de vida dels ciutadans i de garantir la llibertat per poder parlar de tot allò que preocupa i afecta els catalans.

Som un partit amb representació al consistori d’aquesta vila. Tenim exactament el mateix dret que tot altre partit a fer ús de les instal·lacions municipals. Doncs bé, fa poques hores hem rebut la notícia que el govern de Junts per Catalunya, a través del regidor Josep Maria Creixans, ens prohibeix a nosaltres com a partit (i, per tant, a un 10% dels vilatans de Ripoll) accedir a la sala Eudald Graells -tal com havíem sol·licitat.

Cartell de l’acte censurat previst a la sala Eudald Graells.

Per justificar aquesta censura intolerable i arbitrària, els processistes ens citen una moció en la qual Ripoll es declara vila antifeixista, antiracista i en favor de la convivència i la diversitat. Una moció on es demana que Ripoll condemni aquells qui fan apologia del racisme, la xenofòbia, els genocidis o la discriminació contra els drets humans. Moció aprovada amb el suport de la número 2 de la nostra llista, que llavors formava part de l’equip de govern.

L’atribució execrable del caràcter de feixista, franquista, xenòfob, genocida, discriminador i tota la resta d’adjectius que conté la moció a tots nosaltres és una falsedat que només pot néixer del cinisme, la manca absoluta d’escrupols, ètica o moral i les tristes misèries econòmiques nascudes de la por de perdre uns salaris públics que paguem entre tots.

Els fa por perdre la cadira. I ens atrevim a afirmar que aquesta inseguretat, creixerà exponencialment a mesura que el nostre parit es desplegui arreu de Catalunya. Per primer cop es veuran obligats a explicar per què no han fet res per defensar la independència de Catalunya, però també perquè no fan res per aturar l’allau migratori ni per corregir els problemes que aquest fet comporta per al conjunt de ciutadans i per a la qualitat i manteniment dels serveis públics.

També els tocarà explicar perquè intenten esclafar la veu dels patriotes catalans mentre pacten amb els partits espanyols el repartiment del botí públic. Ens ataquen no sols per sobreviure ells, políticament. Els seus atacs els motiven les pors, els complexes i els fantasmes que hi ha ímplicits al seu ideari. Per primer cop apareix un partit que parla obertament de declarar i de defensar la independència, de salvar la llengua catalana , de controlar i regular la immigració, de prohibir el salafisme i tota ideologia masclista i totalitària, de defensar els drets i els deures de la ciutadania, de lluitar per una administració que no espremi els ciutadans a base d’impostos sinó que vetlli de debò pel benestar i la prosperitat dels catalans i de Catalunya.

Negant-nos a acceptar les mesures il·legals i antidemocràtiques amb què Junts per Catalunya, Esquerra i la Cup pretenen silenciar-nos o esborrar-nos de l’engraellat polític, emetem aquest comunicat de denúncia a Ripoll, el 21 de desembre del present any 2019. El text que acabo de llegir, l’hem redactat per mostrar la nostra indignació pel greu atac al pluralisme polític que s’ha comès des del consistori d’aquesta vila, però també per demostrar la nostra determinació de posar fi a la criminalització i persecució que espanya i els partits processistes fan, del nacionalisme català.

La resta de formacions que es fan dir catalanes, ens perceben clarament com una amenaça. Amb la nostra irrupció a l’engraellat politíc, l ‘enemic ja no són el regne i la república que han inclòs la nostra terra dins la seva jurisdicció, sinó els nacionalistes catalans que ens alcem determinats a recuperar sense més dilacions ni preàmbuls simbòlics, la nostra independència política.

El fred i la pluja no van impedir que desenes de patriotes denunciéssin la censura processista a les portes de l’Ajuntament de Ripoll.

Si es pensen que poden frenar l’anhel dels catalans, coaccionar l’electorat i prohibir i vetar partits, s’equivoquen. Si amb aquesta actitud totalitaria i propensa al pensament únic, pretenen que ens arronsem, que defallim o que reculem, és evident que no coneixen ni han sabut jutjar la força de les nostres conviccions. Per nosaltres Catalunya no és una empresa on ascendir laboralment, sinó una Pàtria que cal alliberar dels imperis que la saquegen, neguen i exterminen. Els catalans no hem sobreviscut pas mil anys, per morir ara difuminats sota jou estranger ni captius de la complicitat remunerada dels nostres polítics. No necessitem homes i dones que gestionin les engrunes que la metròpoli, a contracor s’avingui a atorgar-nos, sinó homes i dones capaços de foragitar castella i frança de damunt la nostra terra.

Per això avui som aquí, reclamant amb fermesa i convenciment els nostres drets que no són sinó els drets de tots i cadascun dels catalans nacionalistes. Avui a Ripoll, no hi haurà silenci com la resta de partits esperaven o pretenien, sinó un cant a la vida. Perquè som llavor i som esperança, perquè no ens ajocarem davant el cordó sanitari que suposats independentistes han signat amb els qui ens volen davant dels tribunals o coberts de pols i de calç viva…

El Front Nacional de Catalunya té un missatge per vosaltres, JxCat, Esquerra i Cup: hem perdut la por als mots que vergonyosament banalitzeu per assenyalar-nos; ens voleu en un racó i estigmatitzats? Bé, endavant… però no ens digueu feixistes quan el nostre únic i gran crim és estimar i servir els alts interessos de Catalunya. Dieu-nos pel nostre veritable nom: patriotes. Mot que a vosaltres us ofèn i del que sens dubte us avergonyiu, mot que defineix l’origen de la vostra por i del vostre comportament caïnista i antidemocràtic.

Ja podeu anar signant cordons sanitaris, ja, que no hi ha prou cordills en tot el Ripollès ni en tot el país, per estacar el que fa uns mesos va néixer aquí. La reconquesta de la nostra catalanitat i de la nostra llibertat.

Per una Pàtria Catalana, sencera i lliure!

Endavant el Front i visca Catalunya!

Ripoll, 21 de desembre de 2019.


Reaccions a la premsa:

El Front vol denunciar l’Ajuntament de Ripoll per no cedir-los un espai per fer un acte – Diari de Girona


Col·laboreu amb el FNC