FNC Ripoll denuncia les irregularitats de la matança del xai a l’escorxador

Facebook
Twitter

Comunicat del Front Nacional de Catalunya arran dels fets ocorreguts a l’escorxador municipal de Ripoll el passat 11 d’agost.

El passat dia 11 d’agost, la comunitat musulmana de Ripoll celebrava la Festa del Xai. Desenes de vehicles particulars van colapsar l’aparcament de l’escorxador i la carretera que hi du, per procedir a la matança. Però una comunitat musulmana de Manlleu se’ls havia avançat. A l’escorxador es van començar a matar els xais de Manlleu, respectant l’ordre d’arribada. Els musulmans de Ripoll, van exigir ser els primers; se’ls va informar que s’haurien d’esperar que acabessin els altres. No conformes exigien al personal ser els primers de matar, protestant i assegurant que l’alcalde els havia dit que els de Ripoll havien de ser els primers…

No van poder entrar a l’escorxador fins que els altres havien acabat. El resultat? De l’escorxador en van sortir els xais acabats de sacrificar i per tant calents, cosa que la llei prohibeix, i els carregaven als maleters particulars enlloc de fer servir vehicles i sotèrmics com marca la llei. Es veu que si ets musulmà et pots saltar les lleis de benestar animal i de salut pública. Perquè a aquest col·lectiu se li permet matar sense estabornir, i treure les canals en calent? Com és possible que els nostres ramaders siguin multats pel més mínim i banal error i a aquest col·lectiu se li permeti sistemàticament transgredir la llei?

Des del Front Nacional de Catalunya exigim una explicació immediata a aquests fets tant greus i que es prenguin les mesures oportunes per evitar que aquest comportament (extès a la majoria d’escorxadors del país) continuï. Així mateix exigim a l’alcalde Jordi Munell, que comparegui per informar de tot plegat als ripollesos.Col·laboreu amb el FNC