COMUNICAT DEL FNC SOBRE EL CINQUÈ ANIVERSARI DEL REFERÈNDUM DEL PRIMER D’OCTUBRE

Respectem l'1 d'octubre
Facebook
Twitter

El FNC ha decidit desmarcar-se de l’acte “transversal” previst a Barcelona per recordar el 5è aniversari del referèndum del Primer d’Octubre. Tot i que els convocants (ERC, Junts, CUP, Consell X República, ANC, Òmnium, etc.) han convidat a participar-hi els partits independentistes extraparlamentaris, hem decidit no anar de bracet amb ells.

No anirem de bracet amb ells perquè creiem que ja n’hi ha prou d’escenificar independentisme. La independència es declara i proclama, i tot el que no sigui això és escenificació.

No anirem de bracet amb ells perquè no volem anar a cap acte al costat dels qui han utilitzat el procés d’independència, i després el post-procés, per treure’n profit i convertir-lo en el seu modus vivendi.

No anirem de bracet amb els qui l’octubre del 2017 van estafar el poble català, i l’han continuat estafant durant els anys següents.

No anirem de bracet amb els qui continuen cobrant sous i pagues a canvi de renúncies i penediments mentre centenars de catalans anònims són processats i represaliats i han d’afrontar com poden les despeses dels seus processos judicials. Especialment vergonyants són els casos dels qui s’han exiliat sense necessitat de fer-ho, com Anna Gabriel, només per utilitzar l’exili com a promoció de la seva imatge pública.

No anirem de bracet amb els qui ens han insultat i difamat a través dels mitjans d’informació que controlen per crear una imatge esbiaixada i deformada de nosaltres, nacionalistes catalans.

No participarem en cap escenificació dels qui només tenen intenció de viure uns anys més de les engrunes del sistema colonial que subjuga Catalunya.

La transversalitat dels qui han negat la validesa del referèndum d’autodeterminació que ells mateixos van impulsar no ens interessa. Rebutgem, doncs, la seva abraçada de l’ós, així com ens desmarquem de qualsevol nou partit independentista unilateralista que basi la seva estratègia independentista en una lectura no-nacionalista de l’ocupació de Catalunya, perquè seria un partit controlat pels mateixos que ens han dut a la desfeta actual.

L’única via possible i consistent a la independència és la del nacionalisme, i el FNC ha assumit el paper històric d’organitzar-la i d’impulsar-la.

El FNC no és un partit de manifestacions. Els catalans ja hem fet les manifestacions més lluïdes del món i de tota la història de la humanitat. Mentre siguem un poble manifestant, serem un poble perdedor, i nosaltres volem guanyar.
Tenim mentalitat d’Estat i de govern, no de manifestant. Un govern que fa manifestacions no és un govern. Els governs executen, i per això són votats.

Catalans, no us deixeu enganyar una altra vegada i feu front amb el Front!

Col·laboreu amb el FNC