Violència política contra el FNC 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La passada Diada de Sant Jordi vam tornar a ser testimonis de com el sectarisme, el vandalisme i els capteniments violents estan instal·lats en certs col·lectius que s’autoanomenen “antifeixistes” però que, en canvi, tenen determinades actituds que s’acosten molt a al modus operandi dels moviments totalitaris. 

De la mateixa manera que fa anys les parades de l’Assemblea Nacional Catalana eren atacades per grups violents feixistes i imperialistes espanyols, ara ens trobem que elements d’extrema esquerra ataquen, per ara amb impunitat, parades i actes del Front Nacional de Catalunya. 

Agressió a una parada de llibres del FNC 

Una parada del Front Nacional de Catalunya va ser atacada a Girona durant la passada diada de Sant Jordi. Un jove company de comarques de Girona de Ferms, les joventuts del FNC, i jo mateix érem a la parada de llibres i roses que tenia el nostre partit al parc de la Devesa de la ciutat de Girona. Cap allà les quatre de la tarda vam observar com un grup d’unes trenta persones es concentraven davant la parada que el partit espanyolista Vox també tenia a la Devesa, a uns 30 metres d’on érem nosaltres. L’anomenada Plataforma Antifeixista de Girona, una estona abans, havia convocat a través del Twitter una “manifestació de rebuig” contra Vox i el FNC. 

Una mitja hora després, un grup de cinc o sis dels concentrats va sortir del grup principal dels manifestants i es va dirigir cap a la nostra parada. Tot cridant, els cinc o sis individus ens van comminar a anar-nos-en i ens van començar a empentar, ens van embrutar els llibres amb un líquid llefiscós de color vermell i ens els van llençar per terra. Un parell de minuts després, un grup de mossos d’esquadra que eren a la Devesa ens van protegir dels atacs dels violents.  

Un xic després, el gruix dels manifestants que eren davant la parada de Vox van venir fins a la nostra parada i ens van començar a insultar i a qualificar de feixistes, falses acusacions de les quals ens vam defensar públicament, fent callar en alguns moments els manifestants, alguns dels quals semblaven avergonyits pel comportament dels seus companys. Mentrestant, vam rebre el suport de molts dels paradistes que eren al nostre voltant i que havien estat testimonis de l’acte de violència gratuïta dels agressors que ens havien atacat. 

Complicitat i instigació de la regidora Laia Pèlach 

Hores després ens vam assabentar que la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Laia Pèlach, havia retuitat el tuit que la PAG havia fet, tot instigant la gent a participar en l’acte. 

El meu company i jo vam presentar sengles denúncies als Mossos d’Esquadra, els quals estan assabentats de tot el que va passar. 

Antecedent també a Girona 

Això no és nou. A Girona, el mes de gener de 2020 el FNC havia de fer una presentació que va ser boicotada per la mateixa plataforma violenta, amb greus amenaces als hotels que havien d’acollir el nostre acte. En aquest cas, els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona també van encoratjar a través de les xarxes socials a aquells que volien impedir la realització del nostre acte. 

Intolerància contra l’independentisme nacionalista 

A Girona (i a tot Catalunya) hi ha certs col·lectius pretesament independentistes que són al·lèrgics al pluralisme polític dins l’independentisme mateix i que, sota el pretext d’un feixisme, un ultradretanisme i una xenofòbia inexistents amenacen i, si convé, agredeixen físicament, els militants del FNC quan volen dur a terme actes públics en exercici del seu dret a l’acció política.  

El que volen és fer agafar por als militants del FNC i a les persones que es vulguin acostar als nostres actes amb la intenció de conèixer el nostre partit i el projecte de nacionalisme i independentisme catalans desacomplexat que defensem. I ho fan amb una violència “de baixa intensitat” que difícilment pugui desembocar en una condemna judicial. 

No ens arronsem davant del totalitarisme 

Tanmateix, la passada Diada de Sant Jordi molts gironins van ser testimonis de com un grup de violents agredien dos pacífics militants del FNC mentre eren a la parada venent roses i llibres en llengua catalana i fent conèixer, amb tota l’educació i el respecte envers altres parers i maneres de pensar, el projecte polític del seu partit. 

De ben segur que el FNC tornarà a ser objecte d’agressions com la de la passada Diada de Sant Jordi. I el que també és segur és que els militants del FNC no ens arronsarem de cap de les maneres davant d’aquestes actituds totalitàries, al contrari. Aquestes agressions ens donen més força i ens donen arguments davant d’aquells que no saben parlar ni debatre, davant dels covards que fan servir la força solament si van acompanyats d’una clara superioritat numèrica contra els agredits. 

No defallirem en la nostra lluita per la independència i per la catalanitat de Catalunya. 

Fèlix Rabassa i Martí 

Col·laboreu amb el FNC