Policia de Catalunya, present i futur

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un cop escrutat el resultat electoral, podem afirmar que vénen uns quants anys en què es continuarà sense afrontar un dels problemes cada com més greus al nostre país.

L’esquerra (o extrema esquerra) catalana, JuntsXCat, ERC i CUP, es mouen exclusivament per interessos partidistes, i entre aquests hi ha el de no afrontar els creixents problemes d’inseguretat ciutadana i no tenir ni defensar un mínim de respecte a la Policia de Catalunya, altrament l’única estructura d’estat que tenim.

Podem aportar molts exemples, però en tenim un de molt clar aquests dies arran de l’empresonament d’un cantant per enaltiment del terrorisme, amenaces, injúries a la corona espanyola i a les FCSE, atès que la reacció d’una part de la societat ha estat destrossar la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Vic, atacar-los amb premeditació i traïdoria, destrossar o cremar negocis, vehicles, mobiliari urbà, etc.

No ho faig palès perquè cregui o no desproporcionada aquesta mesura judicial, ho manifesto per reflexionar sobre el paper dels polítics en tot això; especialment, el Conseller d’Interior, el Director General dels Mossos, el Major Cap dels Mossos o, escandalosament, el President de la Generalitat en funcions. No hem vist cap polític o responsable policial dels esmentats manifestar-se amb contundència davant aquests gravíssims fets. Mai no s’havien atacat així els MMEE, i això és un atac frontal a un pilar fonamental de la democràcia, és una insurrecció en tota regla.

També s’ha de dir que tots hem vist que hi ha dos perfils de manifestants aquests dies, els que ho fan per convicció (no justificable), i els que aprofiten per saquejar i robar, un altre assumpte que aquests “polítics” no voldran afrontar perquè es tracta, en la seva immensa majoria, d’un col·lectiu tabú.

Helpers, fa uns quinze dies, va oferir entrevistar tots els caps de llista dels partits que es presentaven a les eleccions al Parlament. Doncs JuntsxCat, ERC, i la CUP no hi van voler participar, atès que l’assumpte a abordar era la Seguretat a Catalunya i el paper dels Cossos Policials catalans. Hi van participar el Front Nacional de Catalunya, PDeCAT, Primàries, Ciudadanos i VOX. Per tant, un cop més, van demostrar la seva immaduresa i manca d’altura política pel fet de continuar sense abordar assumptes cabdals per al futur de la nostra societat.

Augmenten sense parar els robatoris amb violència, les agressions sexuals, les okupacions d’immobles privats, la impossibilitat de passejar amb seguretat per cada dia més barris, etc. I tot això a què és degut? Se’n pot parlar sense ésser acusat injustament de xenofòbia o nazisme? Doncs no, en l’statu quo actual no se’n pot parlar. Per això l’esquerra calla i deixa que la pilota de neu rodoli muntanya avall i es faci cada dia més i més grossa. I això ens portarà a una societat cada vegada més violenta, aviat comparable a alguns països del tercer món als quals fa tan sols uns anys mai no ens hauríem imaginat assemblar-nos.

Paral·lelament, la policia de Catalunya (Mossos i Policies Municipals) fins ara es sentia desemparada per l’administració, però ara clarament es sent traïda. Per tant, podem assegurar que hi ha una creixent desmotivació i depressió per part de molts d’ells, estan al límit. Com a societat no podem oblidar que hi ha tres pilars fonamentals que ens subjecten en una democràcia moderna, la sanitat, l’educació i la seguretat, resem perquè aquesta última pugui continuar exercint. Els “bonistes”, demagogs de llibre, no rumien com seria un escenari sense policia, però alguns sí que ho fem i, creieu-me, no seria gens recomanable (recordeu La Purga?).

Els policies de Catalunya, diàriament, s’enfronten a actuacions delicadíssimes, i treballen amb por; però no por per les actuacions en si, sinó perquè no es descontextualitzi una fotografia o una imatge de vídeo, por que els primers de trair-los siguin els seus superiors jeràrquics (fins i tot immediats), o els polítics de torn, o por per la fiscalització obsessiva de l’opinió pública immadura o els mitjans de comunicació catalans.

Algú ha d’afrontar tot això, posar límits a l’augment de la delinqüència i donar suport real i contundent a les persones que es juguen la vida (sí, es juguen la vida literalment!) perquè tots puguem seguir amb el nostre dia a dia happy i puguem dormir plàcidament.

I crec que l’únic partit polític que ho farà és el Front Nacional de Catalunya, però no en aquesta pròxima legislatura, perquè així ho han triat els catalans, que quan els toca de prop es queixen fervorosament de la seguretat però el dia D tornen a votar els de sempre.

Doncs a conviure amb la CUP, ERC i JuntsXCat i la seva demagògia i immaduresa. En unes altres eleccions penseu en tots els factors, també els que faran que morin l’estat del benestar i la seguretat que ens han caracteritzat en els últims quaranta anys.

El caos ens toca a la porta, i ens entrarà fins a la cuina.

Suport total als Mossos d’Esquadra i les Policies Municipals de Catalunya.

 

Joan Muntada

21 de febrer de 2021

Col·laboreu amb el FNC