On vas, Catalunya? 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Hi ha un precepte liberal, dels liberals de debò, del concepte ampli i no pas de via estreta, que diu “Do it yourself”, al qual jo afegiria “Has de saber qui ets!”. 

Quan als Motörhead, a les entrevistes, els demanaven quin estil de música tocaven, si eren punks o si eren heavies, bàsicament, en Lemmy Kilmister, el seu capdanser, responia: “Nosaltres fem rock and roll!” És més, sovint, al començament dels seus concerts deixava anar la frase “We are Motörhead and we play rock and roll!”. I durant més d’una hora i mitja ens amorosien amb la seva música ràpida, potent, dura i crepuscular… com la vida mateixa.  

Motörhead eren la vida mateixa i en Lemmy, el seu representant a la terra. Així ho sentien i així van viure fins que la mort els va reclamar; concretament, en Lemmy va morir amb les botes posades, com va creure i com va sentir-ho. Motörhead són una llegenda i en Lemmy, un tipus llegendari: mai no es va arronsar ni es va vendre. Va ser, i prou; perquè en Lemmy era Motörhead i els Motörhead eren en Lemmy. 

Aquest és el camí, la senda que hauria d’emprendre aquesta Catalunya tan trista que a cops m’avergonyeix. Fes-t’ho tu mateixa! Has de saber qui ets! Has de vèncer la por! I com s’emprèn el camí? Doncs sabent d’on véns i sabent on vas, i, a l’endemig, fent-t’ho tu mateix. És el camí de la vida, no n’hi ha d’altre! 

Catalunya ja no sap res més enllà del que rebutja, i ho rebutja perquè ho ha patit a les pròpies carns de la mà d’un poble cínic i cruel com el castellà encarnat en un Estat deplorable. I això és el que atemoreix Catalunya? Com un infant rebutja tot allò que ve d’un pare que el maltracta, encara que Castella només sigui un padrastre bord, o el coi de la madrastra de la Blancaneus. 

Catalunya rebutja l’autoritat perquè Castella és arbitrària i autoritària, i al capdavall no sap exercir-la. 

Catalunya rebutja l’exèrcit perquè l’exèrcit castellà és l’exemple de la tirania castrense sense sentit de servei, i així no vol exèrcit. 

Catalunya rebutja la policia perquè el cos de policia castellà només està pensat per a reprimir, i així omple la policia catalana de policies castellans. 

Catalunya rebutja l’Església perquè l’Església castellana és el dimoni damunt la terra, i així s’acosta als musulmans mentre ajuda a la liquidació de les restes del cristianisme. 

Catalunya vol immigració perquè els castellans no en volen! 

I així en una munió d’assumptes que reblen la dependència catalana envers l’ànima castellana. No hi ha res a fer! 

O sí… Us ho acabo d’explicar: si no som només per nosaltres mateixos, mai no serem res. Do it yourself! La resta vindrà rodada. 

 

Josep Maria Fusté de Balanzó 

Militant del FNC 

Col·laboreu amb el FNC