Hem de tornar a ser humans

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

En quin moment hem perdut la consciència?

Tenir cadascú una casa, un cotxe, mòbil, viatjar pel món com si hagués de desaparèixer, comprar roba perquè aquella peça ja no és moda, menjar fast-food o demanar-ne a domicili perquè no ens vaga de cuinar… Potser tot això ens ha fet perdre la consciència?

Doncs sí, som dins d’un cercle viciós. El consumisme de la globalització ens ha xuclat el pensament i el temps d’or que tenim en aquest viatge tan bonic que és la vida.

Tornar a tenir consciència és una feina feixuga, hem d’aturar-nos un moment i reflexionar si fem bé les coses. Hem de deixar de ser egoistes, malgrat que no sigui culpa nostra, ja que l’educació i la publicitat ens han calat l’ànima i tots hem caigut en aquest parany de paraules boniques. Ja no veiem si al del costat li cal alguna cosa. El que ens arriba a través de les xarxes és més interessant.

Diuen que totes les coses dolentes que ens passen són per quelcom bo que vindrà. Tanmateix, no tothom té la capacitat de veure aquest impàs.

El confinament per la Covid va ser un d’aquests moments dolents, ens vam espantar tots, però ens hem de demanar: n’hem après alguna cosa?

Potser en comptes de criar deu mil vaques o porcs que donen feina a dues-centes persones, faríem més amb dues-centes vaques o porcs que donessin feina a joves que volen canviar la ciutat pel camp, formar una família i tornar a fer créixer els pobles de Catalunya. Què hi guanyem? Molt simple: menys contaminació, menys aturats, més qualitat de vida.

Igual que parlem de vaques, parlem de porcs, cultius, cotxes elèctrics, energies renovables, salut, tèxtil, educació i un llarg etcètera.

El benestar no pot ser una realitat si els governs no ajuden al valor afegit. Aquests polítics més aviat obren la porta a les multinacionals, les quals ho exploten tot: preus, natura i persones, a canvi de milions.

El Front Nacional de Catalunya vol aturar aquest despropòsit, lluitarà per rescatar la consciència catalana, comencem per casa nostra, per estimar el nostre país. Volem responsabilitat, col·laboració, educació, protegir les famílies, la natura… En definitiva, volem tornar a ser éssers humans.

 

Maria Bofi

 

Col·laboreu amb el FNC