Ens cal un exèrcit català

exèrcit català
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Durant quasi una dècada, el processisme hegemònic ha inculcat en l’opinió pública un discurs de figaflors, basat en l’idealisme i el simbolisme, i ha deixat de banda el pragmatisme i el sentit d’estat. Aquest fet és evident en molts camps, però el debat on més s’evidencia aquest discurs processista és el que versa sobre la qüestió militar en una Catalunya independent, fins al punt de negar que és de vital importància crear un exèrcit català.

En el seu afany de demostrar una suposada superioritat moral, JuntsxCat s’absté de pronunciar-se sobre un futur exèrcit català (per bé que les seves joventuts sí que n’han reclamat la creació); ERC, després d’un debat intern, va acabar decidint que Catalunya tindria un conveni de defensa amb altres països, però que no tindria exèrcit propi, i les CUP es declaren antimilitaristes.

Aquests fets demostren fins a quin punt el processisme no ha tocat mai de peus a terra, i mai no ha tingut cap projecte real per crear un estat independent ni res que s’hi assembli.

Per a què ens cal un exèrcit?

Per començar, caldria recordar als presumptes independentistes que no tenir exèrcit no et fa pacífic, sinó inofensiu, i en l’esfera internacional, com en la natura, tot el que és feble o inofensiu és el primer de ser depredat. 

Jo proposo les qüestions següents a qualsevol defensor d’una Catalunya sense exèrcit: 

Què se suposa que haurem de fer els catalans en una Catalunya independent si una força estrangera ens envaeix? Una cadena humana? Cridar “som gent de pau”? 

A qui i per què hauríem de cedir els catalans la màxima responsabilitat d’un Estat, que és la defensa dels seus ciutadans? Potser els catalans no som capaços d’assumir les nostres responsabilitats i obligacions? 

És evident que Catalunya haurà de menester unes forces armades que garanteixin la seguretat dels ciutadans i la integritat territorial. Negar-ho no és més que l’enèsim intent per part del processisme de mostrar-se com a moralment superior i no fer efectiva la independència mai. 

Ens cal un exèrcit català

Un partit polític català no ha de vendre fum als catalans, sinó oferir un projecte pragmàtic i realista que serveixi per construir un Estat Català. Per tenir una Catalunya independent forta ens calen unes forces armades, per això crec que el FNC, que defensa que Catalunya ha de tenir exèrcit, és la millor opció per al país. 

Assumim el dret i el deure de tenir forces armades perquè davant del dret internacional els estats són els màxims responsables de garantir la seguretat dels ciutadans, així com de les fronteres. 

Assumim el dret i el deure de tenir forces armades perquè en cas d’atac o d’invasió ningú no lluitarà amb més fermesa i determinació per la supervivència de Catalunya que els mateixos catalans. 

Assumim el dret i el deure de tenir unes forces armades perquè els catalans tenim el dret i el deure de treballar per la seguretat de la nostra Pàtria. 

En definitiva, assumim el dret i el deure de tenir forces armades per defensar la sobirania dels catalans, però sobretot, per garantir la supervivència de l’Estat Català i de Catalunya com a Nació. 

 

#FesFront per l’#EstatCatalà

Magí Hildebrandt
Portaveu de les Joventuts del FNC

Col·laboreu amb el FNC