Cal tancar totes les “menjadores”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Temps era temps, es dedicava a la política gent amb prestigi social i amb voluntat de servir el bé comú. A hores d’ara, a Catalunya la política té superàvit de vividors que en cap cas pretenen servir el bé comú, sinó la seva pròpia subsistència dins del sistema que manté la nostra Nació sotmesa.

El sistema polític corrupte castellà entra a Catalunya amb el Decret de Nova Planta, que estableix el nombre de regidors de molts ajuntaments. El règim autonòmic del 78 ha ampliat aquest nombre fins al punt de crear parlaments en miniatura a cada municipi, que massa cops discuteixen temes que no són locals, perquè els partits instrumentalitzen els ajuntaments com a escola de formació dels seus futurs líders. 

El sistema d’elecció proporcional amb la llei d’Hondt garanteix que sempre tindrem en els llocs de representació algun representant fiscalitzador de la potència colonial. Recordem que en les eleccions de 1907, amb sistema majoritari, Solidaritat Catalana va obtenir 41 dels 44 escons en disputa. 

El sistema proporcional, l’excés de regidors i el nou sistema corrupte del règim del 78 han generat a Catalunya l’existència de més de 10.000 persones que viuen directament de la política i, si fa o no fa, un nombre semblant que en viuen de manera indirecta. És un sistema podrit que no treballa per a la ciutadania, i que només funciona per omplir la tresoreria dels partits polítics. 

Durant els darrers anys, hem consentit als partits que es fan dir independentistes que inflessin l’administració i augmentessin els impostos amb la confiança que prepararien les famoses estructures d’Estat, que ara s’ha demostrat que eren una mentida. Per tant, no pot ser que tolerem situacions del tot insostenibles com les següents: 

  • No pot ser que les Diputacions es facin servir de cementiri d’elefants dels partits. 
  • No pot ser que hi hagi organismes “menjadora” com els consells comarcals, instituts, observatoris, comissions assessores, o càrrecs polítics en empreses públiques. 
  • No pot ser el nivell salarial de tots aquests recomanats, amb salaris fora de mercat i ocupats per persones que mai guanyarien aquests salaris a l’empresa privada, i en molts casos, com el de TV3, agreujat per un excés de plantilla si el comparem amb altres grups de TV. 
  • I tampoc no pot ser que es cobrin complements de sou i dietes, i menys per reunions telemàtiques. 

 

Per tot això, exigim que es tanquin per llei totes les “menjadores” i es rebaixin els impostos o complements d’impostos de la Generalitat, de manera que Catalunya sigui —mentre no posem fi a l’ocupació espanyola— la CA amb el nivell impositiu més baix, perquè som prou contribuents per a poder permetre’ns-ho. 

 

Jordi Casacuberta 

Col·laboreu amb el FNC