Amb la seguretat no s’hi juga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Amb la seguretat no s’hi juga.

El tripartit teòricament independentista, format per Jxcat, ERC i la CUP, no en va tenir prou de fer una declaració d’independència fictícia i d’enganyar els catalans; ara ha decidit de desballestar la sola estructura d’estat real que tenim: la policia.

En un país on la delinqüència s’està desenfrenant, partim d’un model policial creat als anys 80 que no podia preveure la realitat actual, resultat d’una segona onada d’immigració massiva, que, igual que la primera, ha portat, malauradament, també molta delinqüència.

La policia de Catalunya s’enfronta a aquest desafiament amb mitjans escassos i unes lleis obsoletes, creades per fer front a una delinqüència esporàdica però no a una gent per qui la delinqüència és un modus vivendi. 

Barcelona ja és una de les ciutats més insegures d’Europa, però la taca d’oli s’escampa sense aturador arreu de la nació. A Manresa, per posar un exemple, hi ha botiguers que tenen la porta tancada i han d’obrir als clients quan truquen al timbre, farts que els robin, com si fossin joieries. Parlem de botigues que venen fruita o pa! Per lluitar-hi, la policia disposa sovint d’un sol vehicle policial per cobrir una comarca sencera. 

Davant d’això, el tripartit ha decidit que, en lloc de fer polítiques per fer front a aquesta problemàtica i invertir en mitjans i seguretat jurídica pels agents, el millor és crear una comissió per vigilar les males praxis de la policia. 

Un cop més posen en dubte l’excel·lent feina policial que realitza el Cos de Mossos d’Esquadra i les policies i vigilants municipals del nostre país. Una policia amb pocs casos d’excessos policials, i de les més democràtiques i ben valorades per la seva ciutadania.

Cal recordar que la policia, a més a més, ja té els seus mecanismes de control intern, com són els agents d’afers interns, que fan una gran tasca apartant les pomes podrides. Per tant, aquesta comissió innecessària es veu clarament que ha estat creada per actuar amb finalitats polítiques i no segons la deontologia policial. I s’encarregarà de la comissió de control policial un partit que es defineix com a antisistema!

A més a més, el govern tripartit crea aquesta comissió de vigilància dels policies en un moment en què s’haurien de destinar molts més recursos a vigilar els delinqüents. Els policies, en uns moments de tant d’estrès, en què han de realitzar la seva feina sota mínims ni mitjans, veuen com els seus governants no tan sols no els donen suport, sinó que, a més a més, els fiscalitzen més que a ningú. 

Fiscalitzen una feina complicada de fer, en què teòricament la policia té el monopoli de l’ús de la força però a la pràctica està sempre en desavantatge, ja que només pot fer-ne ús  sempre per sota de la força que aplica la part contrària, que no segueix cap norma ni té cap mirament. 

Això fa que es perdi el principi d’autoritat i que ara, fins i tot els joves que fan entrompades, s’atreveixin a agredir els policies que no poden (ni volen) actuar com caldria per por de les represàlies de la societat a la qual han de defensar. 

El primer tripartit format per PSC, ERC i ICV ja va fer molt de mal a la policia d’aquest país i va fer que molts policies, sobretot mossos, deixessin de creure en la seva institució. Ara, aquest nou tripartit ha vingut per destruir la sola estructura d’estat que tenim. 

Per acabar, no oblidem que els policies són funcionaris i cobren igual per fer que per no fer, i si per fer poden perdre la feina, segurament no faran. I el no fer d’un policia es nota. I molt. Penseu només què passaria si un dia tots els policies decidissin no anar a treballar.

Jordi Casacuberta Pérez

Col·laboreu amb el FNC